top of page
saperavi.jpg

საფერავი 2022

წითელი მშრალი ქვევრის ღვინო საფერავი, დამზადებულია იმერეთში, ყვარელში მოწეული, განსაკუთრებულად შერჩეული, საფერავის ყურძნის ჯიშისგან. ღვინო მზადდება მრავალსაუკუნოვანი კახური მეთოდით,  ქვევრში ღვინის ჭაჭაზე სრული დადუღებით და დავარგებით, რაც ღვინოს აძლევს მუქ იისფერ შეფერვას და მძლავრ ტანიან სტრუქტურას.  ხასიათდება მკვეთრად გამოხატული მწიფე ალუბლისა და წითელი კენკრის არომატით. გემოზე მკვეთრად არის გამოხატული წითელი კენკრის არომატები, კერძოდ კი მაყვალი. ქვევრის საფერავი რეკომენდირებულია, რომ მიირთვათ სტეიკთან, შემწვარ ბატკნის ხორცთან, ღორის ნეკნებთან და ლორთან ერთად. მოსავლის წელი 2022. ალკოჰოლი 15%. მოხმარების ტემპერატურა 17-20°C.

bottom of page